היום אני רוצה לדבר. סליחה לכתוב, על הקמח הלבן ונזקיו.
ולפני זה קצת הסבר על התהליך להפקת הקמח הלבן.
בעת טחינת החיטה אנחנו מקבלים קמח שמכיל את גרעין החיטה, את הנבט ואת הקליפה. זהו הקמח המלא. הוא מכיל את הוויטמינים ומינרלים, את החלבונים ואת הסיבים התזונתיים שחיוניים לנו.
כדי להפיק קמח לבן, מסירים את הקליפה והנבט וכך מאבדים את הוויטמינים ומינרלים ומקבלים רק את העמילן שהוא עתיר קלוריות וריק בכל דבר אחר. הוא מעלה את רמות הסוכר בדם בקצב מהיר. גורם לתחושת שובע זמנית, אך גורם גם לכך שתהיה עליה מהירה ולאחריה ירידה מהירה בסוכר וזה גורם לרצון לאכול עוד סוכרים.
בנוסף הוא גורם לגוף להשתמש במינרלים ובוויטמינים שכבר יש בו כדי לעכל את הקמח.
בקיצור - הוא לא תורם לנו דבר לגוף, אלא רק יוצר נזקים.
שימו לב –
לא כל מוצר שכתוב עליו מקמח מלא, מכיל רק קמח מלא. רוב הפעמים זהו מוצר שמכיל גם קמח מלא, אבל יותר קמח לבן. לכן צריך לקרוא היטב את המרכיבים שעל האריזה.
כך שמומלץ להוציא את הקמח הלבן מהבית ולהכניס במקומו:
קמח מלא, קמח שיפון, קמח כוסמין או שיבולת שועל.
למי שרגיש לגלוטן – כל מה שכתבתי למעלה לא רלוונטי. ומה לאכול במקום הקמח אפשר לקרוא במדריך שכתבתי.
נ.ב. – אני לא כותבת על זה בנפרד. אבל גם אורז לבן לא מומלץ. ורצוי לעבור לאורז מלא.
עדי טליה - תזונה נשית התמחות בתזונה ללא גלוטן http://aditalia.ravpage.co.il/aditalia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ הצטרפו לדף הפייסבוק שלי והישארו מעודכנים! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~